AEROPOLIS – En lille boble af fred

Har du nogensinde haft det, som om du var inde i en boble? Hvis ikke, så har du muligheden for at prøve det nu.

Den Berlin-baserede gruppe Plastique Fantastique stiller nemlig deres 100 m2 store gennemsigtige plasticboble op rundt omkring i København i disse dage og inviterer københavnerne indenfor til leg.

Der sker vidt forskellige ting i boblen fra gang til gang – alt fra morgenmeditation og yoga til dans og DJ musik.

“Men det er altid fredeligt,” fortæller Marco Canevacci fra Plastique Fantastique, “der er simpelthen aldrig nogen, der er agressiv derinde.” 

Pop-up koncert i kirken

Jeg besøgte boblen da den var udspændt inde i Adventskirken i Vanløse. På gulvet lå en tynd, blød sky af hvidt stof og i midten stod et hvidt træ hvor man kunne hænge sine bønner, skrevet på en lille seddel.

foto (39)

Det var rørende at se de forskellige bønner på træet. Et lille udvalg: ‘Alle har ret til at finde sand kærlighed’, ‘Alle har ret til fred’, ‘En verden drevet af liv og kærlighed i stedet for konkurrence og kapitalisme’, ‘Jeg vil bare gerne være glad’, ‘Kram’ og ‘Cykel’. Foto: Lóa Stefánsdóttir

Det fine, tilsyneladene skrøbelige plastic skabte en ramme, som gjorde kirken mere uformel og spændende. En smuk og poetisk fortolkning af kirkerummet, hvor det guddommelige kom ned på jorden og blev nærværende.

Det lokale gospelkor, New Joy, gav en intim og inkluderende optræden, hvor de dannede cirkel sammen med tilhørerne og inviterede os til at gå rundt mellem dem og synge med dem for at lege med klangen rundt omkring i boblen. En glad og andægtig oplevelse. En lille, og opdateret, boble af evighed.

 

Tangoundervisning med havneudsigt

På en smuk og vindstille sensommeraften var boblen dukket op mellem de store, rustne jernstænger ved siden af Kulturhuset på Islandsbrygge. Indenfor var der tangundervisning med udsigt til havnen og den lyserøde solnedgang. Udenfor stod nysgerrige københavnere og kiggede med.

I tråd med mange af de andre projekter præsenteret af dette års Metropolis Festival har Aeropolis boblen evnen til at gøre det usynlige synligt, det hengemte levende. Et sted som normalt bliver ignoreret, som man normalt bare skal igennem, for at komme et andet sted hen kom til live. Et ikke-sted blev til et sted.

foto (38) 2

Pardans i boblen Foto: Lóa Stefánsdóttir

foto (35) 2

Nysgerrige øjne udenfor boblen Foto: Lóa Stefánsdóttir

Om det er midlertidigheden, det fortættede rum, de fine gennemsigtige vægge i kontrast til den hårde by-cement eller de kærlige, organiske former, der gør, at der er nærvær og fred i boblen, kan man kun gisne om, men boblen er ihvertfald som en stor, rar Barbapappa, der former sig efter omgivelserne, inviterer til leg og genfortolkning af de vante rammer.

Indtil boblen bliver pakket sammen og fragtet tilbage til Berlin vil man kunne fange historiefortælling i boblen på Oliebladsgade på Amager, silent disco ved Lygten, nordisk mytologi ved Bellahøj Friluftsscene (tilmelding nødvendig) og kreativ legestue i Centerparken i Valby. Se programmet.

Reklamer

Om Lóa Stefánsdóttir

Anthropologist specializing in user inspired innovation. Former Chief Anthropologist of Innovation Lab. Founder of MIND of GOLD, merging innovation with science and wisdom - http://mindofgold.dk/
Dette indlæg blev udgivet i Indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s