What resonates from the experience today and tomorrow?

C.A.P.E. – by CREW 

“It somehow feels to fresh, it is to early to really draw any conclusions from it. I still have a funny physical sensation of it, I don’t know if my brain is ahead or needs to catch up”, fortæller Henry (pseudonym) efter hans første møde med den immersive teknologi fra CREW.

IMG_3206

I Nørrebrohallen er der i disse dage mulighed en virtuel oplevelse der trækker deltagerne gennem det pulserende gadeliv i Bruxelles, resterne af den japanske by Tohuko efter mødet med en tsunami, eller et eventyr med trolddom og magi. Jeg vælger vandringen gennem Bruxelles gader da den efter sigende skulle skabe en stærk immersive oplevelse for deltagerne.

Efter at diverse medier er monteret for at afskærme for visuelle og auditive input fra det omkringværende miljø i Nørrebrohallen, slår jeg kort efter øjnene op til nye omgivelser og nye lyde, jeg er ikke længere i Nørrebrohallen tænker jeg, eller min krop er, men det jeg ser og hører er anderledes. Jeg er højt oppe, himlen er skyfri, jeg sidder i et tårn, foran mig sidder en kvinde, men ikke hende der gav mig instrukser for få minutter siden, hun snakker til mig, omfavner mine hænder, jeg kan mærke det, hun placerer en tusch i min venstre hånd jeg knytter om den, det jeg ser mærker og hører stemmer fuldstændig overens, jeg er stadig i Nørrebrohallen tænker jeg, det er en sjov oplevelse.

“It was amazing how a little bit of touch was enough, that you could follow along without any other sensory apparatus, it was just the sight and the sound, but again when I was in there it felt very real even though it wasn’t quite real once I took it all off it…it was as a loss of equilibrium” (Henry).

Vi rejser os op og går udenfor, hun peger ud over byen, jeg kigger mig omkring, en del af mig er tilsyneladende havnet i Bruxelles, som befandt jeg mig i et parallelt univers imellem Nørrebrohallen og Bruxelles, det er en fremragende illusion. Jeg kigger ned på gaden der er langt ned men det skræmmer mig ikke.

“Your never forget where you are, it is not like a dreamlike situation where you are thinking ‘am I here or am I there?’, however at the same time it was not too difficult to let myself over [to the experience] and really appreciate that I could look around and realise everything” (Henry).

IMG_3209

Jeg bliver efterfølgende ført hen til en elevator, ned og videre ud på gaden, der er fyldt med mennesker, jeg bevæger mig langsomt fremad, forført af en fremmede, jeg bemærker at jeg har svært ved at holde balancen, jeg korrigerer for de ting og mennesker jeg møder og oplever gennem den virtuelle teknologi på vej gennem byen. Min krop er stadig på Nørrebro men jeg bevæger mig som havde jeg indfundet mig på en befærdet gade i Bruxelles. Mens vi bevæger os fremad opdager jeg pludseligt at livet og flowet i gaden er begyndt at bevæge sig baglæns, som om at tiden bliver spolet tilbage, lydene forvrænges, det er en stærk oplevelse, jeg overraskes af den virkning teknologien har på mine sanser, og den illusion omkring tid og sted som mediet skaber, det er som om at det forplanter sig i min krop, de mange indtryk og teknologien i sig selv påvirker min balanceevne, skaber et forhold mellem sanserne, jeg bliver en smule svimmel.

“It’s a distinguishing kind of experience so it is nice just to explore it, and not have to think about much else. I really like to do another one just to see how different it can be, but at the same time I am thinking, will it be a nice experience when I already know how it functions?” (Henry).

Efter afslutningen på den virtuelle vandring i Bruxelles som for en kort stund trækker deltagerne ind i en immersive og virtuel verden, kan jeg tydeligt mærke at jeg er blevet fysisk og mentalt udfordret under vandringen. Jeg går udenfor og sætter mig ned for at bearbejde de mange indtryk sammen med en af de andre deltagere.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Indlæg og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s