LIKE ME – Har vi ikke liket hinanden et eller andet sted før?

Hvordan har du det egentlig med at møde andre mennesker? Hvem er du? I virkeligheden? Eller IRL, som det jo hedder. Er det ikke nemmere bare at blive bagved skærmen?

Har vi mødt hinanden før på nettet? Hvordan påvirker det vores møde i virkeligheden? Foto: Saris & den Engelsman

LIKE ME er en lille byvandring udi disse spørgsmål. En skattejagt, faktisk.

Udstyret med iPod og store hvide høretelefoner vandrer du alene ud i nogle af byens mest livlige og organiske rum, nemlig Den Røde Plads foran Nørrebrohallen og de grønne strøg med skateboardramper, legepladser, frodige grønne alléer og svungne cykelstier.

Men du er ikke helt alene. For iPoden tager dig ved hånden med gadebilleder og pile, der viser, hvor du skal gå hen, hvilke bænke du skal sætte dig på.

Og så stiller den dig spørgsmål som du stille og roligt kan tænke over dér midt i menneskemængden. Spørgsmål, der får dig til at reflektere over hvem du er og hvordan du oplever andre mennesker.

Du er hovedperson i dit eget private univers, byen er din kulisse og de mennesker, du møder på din vej dine medspillere og statister i dit hemmelige teaterstykke. Anonyme og intetanende om, hvad der foregår i dit eget lille iPod univers, selvfølgelig. Du kunne lige så godt være optaget af et stykke musik eller i gang med at Facebooke. Som du – måske – plejer.

Foto: Saris & den Engelsman

Når det er helt normalt at være tættere på dem der er langt væk end dem der er tæt på, får vi så sværere ved at være tæt på dem der er tæt på? Foto: Saris & den Engelsman

De fleste af os er connected 24/7. Vi gør opmærksom på vores eksistens på Facebook, vi liker hinandens posts, vi tweeter måske ovenikøbet det, vi synes der er det mest sindsoprivende lige nu og det er ikke ualmindeligt at søge kærligheden på nettet. Men er vi så virkelig forbundne?

Hvad er forskellen mellem at møde mennesker som profiler i det digitale univers, trygt forskanset bag computerskærmen og at møde dem i virkeligheden?

Du bliver bedt om at give din mening om en anden profil. Baseret på et profilbillede. Hvordan er personen? Er hun ansvarlig, kunstnerisk, begavet og hvilken slags arbejde har hun mon? Kan du lide hende? Hvad mon hun ville mene om dig?

Du går videre, tampen brænder. Måske møder du det andet menneske i virkeligheden. Måske ikke.

Kunstneren bag LIKE ME er Judith Hofland, der netop specialiserer sig i at møde sit publikum på én-mandshånd via teknlogiske platforme. Stilen er intim, nærværende og humoristisk.

Jeg blev helt rolig af den behagelige stemme, der på klingende britisk sagde disse ord i mit øre henimod slutningen af oplevelsen:

Do you know what it is you have in common? The ability to reconsider your first opinion. That’s what makes us human. We form an opinion and adjust it. Progressive insight, it’s called. By adding new information, your outlook on reality may change. And whoever has enough courage to admit their first opinion may have been incorrect, can change the world. Really. It can change the world. That’s how I feel. At least, today it is.

Det er menneskeligt og faktisk et tegn på liv, at ændre mening. Ellers stod vi jo stille.

Om Lóa Stefánsdóttir

Anthropologist specializing in user inspired innovation. Former Chief Anthropologist of Innovation Lab. Founder of MIND of GOLD, merging innovation with science and wisdom - http://mindofgold.dk/
Dette indlæg blev udgivet i Indlæg og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til LIKE ME – Har vi ikke liket hinanden et eller andet sted før?

 1. Pingback: C.A.P.E – på videoeventyr i Nørrebrohallen | Metropolis Festival 2013

 2. Monique siger:

  This can help you’ll not need to go from retailer to some other to save income
  and steer clear of visiting many different shops.

 3. Leopoldo siger:

  Zero number offers any better possibility of developing than any amount, and that means
  you don’t need to find out any specific ways of gain.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s