Ind og ud af virkeligheder

Reportage fra den interaktive byvandring ”LIKE ME” af Judith Hofland

 

Udstyret med en i-pod og et par høretelefoner er jeg sendt alene ud i byrummet på en interaktiv audio-walk. Kvinden fortæller mig, at jeg har en ”follower”. Jeg kigger nysgerrigt omkring mig, og forsøger forgæves at identificere personen mellem de forbipasserende. Hele tiden er jeg opmærksom og på vagt. Jeg har en fornemmelse af at alle på gaden er statister og holder øje med mig. Afventende lytter jeg til den kvindelige stemme i høretelefonerne, som trygt guider mig gennem hele turen. Men hvad er egentlig virkeligt, og kan jeg stole på kvinden i mine ører?

 

Skærpet opmærksomhed

Guided af billeder og pile på i-pod’en kommer jeg rundt i gaderne på Nørrebro, og er opslugt af den virtuelle verden, som opstår i sammenspil med byens liv og larm. Min opmærksomhed omkring omverdenen er skærpet, og jeg får øje på nye afkroge og gemmesteder i bydelen.

 

Ændret identitet

På min tur rundt i området, er det som om at jeg får en ny position i rummet. Jeg har en anden selvsikkerhed i kraft af at jeg er en del af noget, som jeg samtidig kan gemme mig bag. Det føles pludselig meget lettere og naturligt at henvende mig til fremmede mennesker. Er de også en del af det her? Og er kvinden dér mon min follower? Har jeg overhovedet lyst til at møde ham eller hende? Forbipasserende kigger med undrende blikke, og jeg får sporadisk kontakt med ukendte ansigter.

 

Hvad styrer egentlig min virkelighed?

LIKE ME leger med grænserne mellem det fysiske rum og den virtuelle verden. Man tvinges til at tage stilling til hvordan man vælger at iscenesætte sig selv, og hvor meget man har lyst til at afsløre. Hvordan interagerer man med andre i hverdagen, og hvad er værdien i et online og et fysisk møde? Det er nogle af de spørgsmål, som kører gennem mit hovede, da jeg tager høretelefonerne af og på egne ben fortsætter ud i fredagens gøremål.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s