Magisk mangfoldighed

Stemningsreportage fra generalprøven på ”100 % KØBENHAVN” af Rimini Protokoll

Sammen med et lille testpublikum er jeg samlet på de allerfineste rækker på Det Kongelige Teater for at opleve det helt unikke doku-teater ”100 procent København”. Forestillingen er et farverigt portræt af helt almindelige københavnere baseret på noget så støvet, som statistik. Denne aften bliver tallene på magisk vis levende og får ansigter.

Dragende fællesskab

Én og én pipler de ind på scenen. Det er overvældende og fascinerende at se denne mangfoldighed af københavnere samlet på ét sted. Der er alt fra østerbroeren, der elsker Coca-Cola. Ingeniøren fra Indre By, der hader teater. Christianitten, der elsker tossede mennesker. Trods alle de umiddelbare forskelligheder står de denne aften sammen på scenen, stolte og ranke, og spejler København.

Konfronterende ærlighed?

Hvem har haft en hæmoride? Hvem synes at homoseksuelle skal have lov til at gifte sig? Hvem har grædt indenfor det sidste døgn? Spørgsmålene flyver rundt i salen og sporadiske alliancer opstår og bliver brudt. Det sætter gang i hele følelsesregistret. Fra knugende alvor til boblende glæde. Jeg kan høre forargelse og forundring fra publikum omkring mig. Hvordan kan man ikke tro på klimaforandringer? Og tænk at så mange er imod Christiania?

Det gibber i mig. Jeg får lyst til at blande mig, lære de medvirkende at kende og blive en del af øjeblikkets fællesskab. Energien på scenen er dragende. Forestillingen igennem er jeg fuldstændig opslugt og betaget af de små fortællinger, som modigt får liv.

På vej hjemad til de 13 procent københavnere på Østerbro er jeg fyldt op med et spirende engagement. Mødet med de forskellige mennesker har åbnet op for nuancer og nye afkroge af byen. København gemmer på tusindevis af historier, som bare venter på at folde sig ud. 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Indlæg og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s