Desperate akrobatiske skridt

  Reportage fra den fysiske performance ”EMPTY STEPS”

I skyggen for aftensolen under Langebro er byrummet omdannet til en lille scene. Her vil man de næste par dage kunne overvære en tankevækkende forestilling af Camila Sarrazin, som giver et intenst indblik i livet som gadebarn.

IMG_4407

Mellem urin og støv

Publikum kigger afventende på hinanden og scenen. Der ligger en stor bunke af gammelt tøj og få meter derfra er der spredt plasticposer, som viser sig at være publikums siddepladser. Lugten af urin skær i næsen, mens folk forsøger at gøre sig det behageligt mellem de snavsede brosten.

Bunken af tøj bevæger sig og bliver levende til musikken og byens lyde. Langsomt kommer to mennesker til syne. De undersøger legende hinanden og publikum. Sproget er visuelt og umiddelbart med en blanding af dans, akrobatik, teater og musik. Flere forbipasserende støder nysgerrigt til og blander sig med publikum.

IMG_4410


Drømmenes rus

Dansende afsøger de to performere hinandens grænser. Legen udvikler sig hurtigt til ligegyldighed. Rastløshed. Alvor. De forsvinder i drømmene og limens rus. Åndedrættet bliver tungere og højere, og scenen føles ubehagelig tæt på. Bølger vælter gennem kvindens krop. Hun prøver at suge livet ud af posen, men langsomt suger den livet ud af hende.

Håbløshed

Pludselig bliver den sagelige rus afløst af fortvivlet desperation. Publikum bliver rusket rundt i gadebørnenes op- og nedture. De er hele tiden på vagt, og angsten står skarpt i deres tomme blikke. Kropsproget er provokerende og grænsesøgende. Der er malet en legende ligegyldighed i de akrobatiske bevægelser. De er tabt. Gemt væk fra virkeligheden.

I solen ved siden af broen på afstand fra stanken af pis og den gennemtrængende larm fra bilernes susen, falder hverdagen hurtigt tilbage til sin normale rytme. Tilbage i skyggen ligger tøjet spredt ud på jorden som livløse eksistenser.

IMG_4459

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Indlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s