100% koncentration!

Heden er stillestående; ikke kun ude foran Scenekunstskolen denne søndag i juli men også indenfor, hvor 100 københavnere sidder klar til prøven på forestillingen 100% København. Bag på deres stole står et nummer; det er den demografiske procentdel, de repræsenterer ud af deres i alt 100%. Til sammen giver de et statistisk billede af byen København med al dens forskellighed og ensartethed.

Dokuteater

Det er berliner-gruppen Rimini Protokoll, der står bag forestillingen. Gruppen har de seneste år fornyet dokuteater-genren med blandt andet deres 100%-forestillinger, der tidligere har præsenteret for eksempel Wien, Melbourne og London i procentdele. Nu er turen så kommet til København.

Og… koncentration!

”Og hvordan holder man så styr på 100 personer, der ikke er vandte til at spille skuespil og pludselig skal stå på en scene?”, tænker denne københavner. Prøven til 100% København foregår tydeligvis lidt anderledes, end teaterprøver normalt gør. Her mødes babyer, unge, gamle, kvinder, mænd, musikere, hjemmehjælpere, gartnere, lokalpolitikere, fordboldspillere og en enkel hund. Og der er meget at holde styr på for folkene på og bag scenen. Det kræver både logistisk snilde og koncentration, at få de 100 til for eksempel at gå i takt, bevæge sig i tre cirkler og i det hele taget være klar, når deres nummer bliver råbt op.

Det kommer sikkert til at se utrolig nemt ud, når det fungerer, men prøven her er et lysende eksempel på, at man ikke kommer sovende til det enkle men meningsfulde udtryk. Bag scenen ved man dog godt, hvor det hele skal ende.

“We’ll be fine!”

Med kun tre prøver til udover de to, der snart er overstået, skulle man mene, at de har travlt inden premieren på Skuespilhuset den 8. august? Men Helgard Haug, der er en af instruktørerne bag, trækker bare på skuldrene med et ”Nja, we’ll be fine.”

Og det lidt, jeg har set af forestillingen i sin længde, har da også fanget mig allerede: Har du for eksempel nogensinde tænkt over, hvad alle andre københavnere laver i løbet af dagen? Eller hvor mange københavner, der har været en partner utro?

Tankevækkende. Og så begynder et barn at græde, så hans mor må forlade prøven. Der er lang vej endnu for 100% København – men de skal nok nå i mål. Jeg ser ihvertfald frem til at møde mine med-københavnere på Skuespilhuset den 8. august.

Om Ida Marie Fich

Wordaholic and addicted to aestetic expressions of all kinds. Master of Arts with theatre, litterature and communication as my specialities.
Dette indlæg blev udgivet i Indlæg og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til 100% koncentration!

  1. Alena siger:

    Se você dedicar 6 horas por dia e produzir conteúdo de qualidade você pode fechar parcerias com empresas que queira anunciar no
    seu espaço além de ser contratado para escrever para outros veículos de comunicação
    off-line, mas ainda trabalhando de sua casa.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s